Arancini

Arancini
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Arancini

6 ingredienser

20 min

Receptet kommer från Tina Nordströms bok "Gott käk utan krångel". Det perfekta tillbehöret/snackset som passar lika bra till sommar som vinter. Ett bra sätt att ta vara på gårdagens risotto!

Ingredienser

portioner
  • 600 g risotto, kallt
  • 1 kruka basilika
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 l rapsolja, neutral

Gör så här

  1. Blanda kall risotto skurna blad från 1 kruka basilika. Rulla risotton till bollar.
  2. Dela mozzarellan i bitar och tryck in en bit i varje boll.
  3. Häll upp vetemjöl i en djup tallrik och ströbröd i en annan. Vispa 2 ägg i en tredje. Rulla bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Värm rapsoljan i en stor kastrull till 160 grader. Fritera bollarna i omgångar tills de har fin färg.
  5. Ta upp med hålslev och låt rinna av lätt på hushållspapper. Ät direkt!