Aprikoskaka

Aprikoskaka
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 burkar aprikoshalvor à ca 400 g
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet och lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen och vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter. Ta bort folien.
  3. Blanda mandelmassa och ägg. Låt aprikoserna rinna av och lägg ut över pajen. Klicka mandelmassan över. Grädda klart 10 – 15 minuter. Lättvispad grädde till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept