Äppelris

Äppelris
Foto: TV4

Den här äppeldesserten vinner på att lagas av doftande, tunnskaliga, svenska äpplen. En riktigt gammaldags dessert som passar bra efter middagen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl ris
  • 3 dl vatten
  • 4-6 syrliga äpplen
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl äppelmos
  • 2-3 msk vitt vin

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, när riset är nästan klart blandas äppeltärningarna ner i riset tillsammans med vaniljsockret och lite kanel.
  2. Låt allt koka tills riset är helt mjukt och äppeltärningarna också mjuknat. Smaka av och ställ det att kallna. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner i riset.
  3. Värm upp äppelmoset med vinet. Lägg upp äppelriset på tallrikar eller i en serveringsskål och servera med det varma äppelmoset.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept