Äppelpajsrullar

äppelpajsrullar
Foto: Lina Edenberg Adamo
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Äppelpajsrullar

14 ingredienser

30 min

Vansinnigt goda äppelpajsrullar - smakerna av en äppelpaj i portionsformat, servera med glass för bästa resultat. Galet gott och enkelt!

Ingredienser

portioner
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 8 skivor briochebröd (eller formfranska)

Fyllning

  • 4 äpplen
  • smör (till stekning)
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten, kallt

Att rulla i

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen kanel

Till servering

  • glass

Gör så här

  1. Skala och hacka äpplena i bitar. Stek dem i en stekpanna med smör och tillsätt farinsocker, vaniljsocker och kanel.
  2. Blanda majsstärkelse och vatten och häll ner det i stekpannan. Rör om tills det tjocknat och ställ stekpannan åt sidan.
  3. Blanda ägg, mjölk och strösocker i en skål.
  4. Kavla ut brödet så det blir ca 1⁄2 cm tunt och lägg en sträng fyllning längs en sida.
  5. Rulla ihop brödskivan ordentligt, doppa i äggsmeten och stek på medelhög värme runt om i smör tills brödet fått en gyllene yta.
  6. Rulla direkt i strösocker och kanel. Servera med glass och njut!