Äppelflan med kanel

Äppelflan med kanel
Foto: TV4

Ett klassiskt franskt bakverk att baka när äpplena är som finast. Har de tunt skal behöver du inte skala dem. God aprikospuré hittar du i barnmatshyllan!

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • Fyllning:
  • 3-4 äpplen
  • malen kanel
  • 1 dl aprikospuré
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Blanda smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 225°. Kavla ut degen, klä en pajform och nagga bottnen lätt. Vik en remsa av aluminiumfolie över kanten, så inte degen glider ner och grädda mitt i ugnen 10 minuter.
  3. Ta ut formen och ta bort folien. Skiva äpplena tunt och lägg ut äppelklyftor över pajen. Strö på kanel och grädda klart 10-15 minuter. Värm aprikospuré och honung och skeda över den färdiga pajen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept