Apelsinsallad med spenat

Apelsinsallad med spenat
Foto: TV4

Läckert grön, saftig och härligt knaprig är den här salladen som verkligen kryllar av vitaminer och andra nyttigheter.

8 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 apelsiner
  • 2 liter färska spenatblad (200 g)
  • 1 medelstor röd lök
  • 6-7 stora svarta oliver
  • 2 msk neutral olja
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna noga. Strimla skalet av 1 apelsin. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinerna. Skala dem tjockt med kniv. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara.
  2. Skölj spenatbladen noga och klappa dem torra mellan handdukar. Skala och skär löken i tunna strimlor. Varva spenat, apelsinklyftor, svarta oliver och lök på ett fat eller i en skål. Rosta brödskivorna. Gnid dem med en ituskuren vitlöksklyfta och strö över lite salt. Skär i kuber och strö över salladen.
  3. Vispa ihop apelsinsaften, som blev över när du skar ut klyftorna, med rivet apelsinskal och olja. Droppa över salladen. Mal till sist över svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept