Apelsinrostade mandlar

20 m
4 - 6
Apelsinrostade mandlar
Foto: TV4
20 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 äggvita
  • 2 tsk apelsinskal, finrivet
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk salt
  • 250 g blandade mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa äggvitan till vitt skum i en bunke, vänd ner apelsinskal, socker och salt.
  3. Tillsätt mandlarna och blanda runt. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötblandningen i ett jämt lager på plåten.
  4. Rosta i 10-15 minuter eller tills mandlarna känns torra och är gyllenbruna. Tag ut plåten och låt svalna. Nu kommer mandlarna att bli lite kristalliserade och knapriga.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept