Apelsinkaka med choklad

Apelsinkaka med choklad
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 125 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl ospädd apelsinjuice
  • 2,5 dl dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 75 g mörk blockchoklad, grovhackad
  • 0,5 dl grovhackade hasselnötskärnor

Glasering:

  • ca 100 g blockchoklad, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform.
  2. Vispa ägg och socker vitt. Rör ner smöret och därefter de blandade torra ingredienserna.
  3. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35 – 40 minuter. Vänd upp kakan och låt den svalna.
  4. Glasera ovansidan med smält choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept