Apelsin- och rädissallad

Apelsin- och rädissallad
Foto: TV4

Citrusfrukter är bra ingredienser i sallader. Särskilt vintertid kan vi behöva ett rejält tillskott av C-vitaminer. Den här salladen passar till förrätt eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling. Du kan också servera den på buffébordet.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 apelsiner
  • 1 knippa rädisor
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med vass kniv så att även det vita från skalet försvinner. Skär ut hinnfria klyftor och lägg dem på ett serveringsfat. Ansa rädisorna och skär dem i bitar. Blanda dem med apelsinerna.
  2. Dela citronen och pressa ut saften. Rör i socker och salt. Häll dressingen över salladen och låt den gärna stå i kylen någon timme före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept