Apelsin- och aprikosmarmelad

Apelsin- och aprikosmarmelad
Foto: TV4

Ett välbeprövat och lite ovanligt recept. Koka hellre flera satser efter varandra i stället för att dubblera det.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg apelsiner
  • 225 g torkade aprikoser
  • 6 dl vatten
  • 1 l strösocker
  • 2-3 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Borsta apelsinerna väl i varmt vatten. Skär dem i klyftor med skalet kvar. Mal apelsiner och aprikoser i köttkvarnen.
  2. Lägg frukten i en gryta och häll på vattnet. Koka på svag värme under lock i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Rör ner sockret och låt fruktmassan koka ganska kraftig utan lock i ytterligare 20-30 minuter.
  3. Rör ner citronsyran i marmeladen. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken. Förvara burkarna mörkt och svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept