Ansjovislåda

Ansjovislåda
Foto: TV4

Det vi i Sverige kallar ansjovis är beredd av skarpsill. Riktig ansjovis är en helt annan fisk som fångas i Medelhavet och Atlanten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kokta kalla potatisar, tärnade
  • 3 gula lökar, skivade
  • 3 hårdkokta ägg, hackade
  • 1 knippa dill, hackad
  • 1 stor ask ansjovisfiléer
  • 3 dl kaffegrädde
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Lägg potatisen i botten av en smord ugnsform.
  2. Stek löken mjuk i en panna med matfett.
  3. Varva lök, dill och ansjovis i formen.
  4. Lägg ägghacket runtom. Slå på grädde och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept