Ansjovisgädda

Ansjovisgädda
Foto: TV4

En mycket delikat fiskrätt. Servera den gärna med pressad potatis.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg gäddfilé
  • 1 st ägg, stort och uppvispat
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ströbröd
  • salt
  • 6-8 st ansjovisfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • dill, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela filéerna i portionsbitar. Vispa upp äggen i en tallrik. Lägg mjöl på en annan och ströbröd med salt på en tredje tallrik. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Låt den vila 5 minuter.
  2. Stek fisken hastigt i matfett på ganska låg värme så att den får lite stekyta. Lägg upp den i ugnsform.
  3. Lägg på ansjovisen och stek mitt i ugnen 5–10 minuter. Slå på grädden när ett par minuter återstår. Strö på dill vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept