Kalvfilé med chèvresås och rostad potatis

Kalvfilé med chèvresås och rostad potatis
Foto: TV4

Kalvfilé är en av de mest klassiska rätterna att bjuda middagsgäster på. Här är ett recept meed chévre och rostad potatis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g putsad kalvfilé
  • 3 st bakpotatis

Chèvresås

  • smör eller olja
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 knippe timjan
  • 2 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 150 g chèvreost

Gör så här

  1. Kalvfilé
    Skär i medaljonger och bryn, salta och peppra.
  2. Bakpotatis
    Skär potatisen till stora klyftor. Förväll potatisen i saltat vatten, cirka 10 minuter, lägg potatisen i ugnsfast form. med olja salt och peppar i 225 grader i cirka 30 minuter.
  3. Chèvresås
    Stek charlottenlök, timjan, lagerblad, vitpepparkorn i olivolja i 30 sekunder. Tillsätt vitt vin, koka ner i 5 minuter. Tillsätt kycklingbuljong, och låt koka ner. Tillsätt sedan vispgrädde, salt och peppar och låt koka ihop, cirka 2-3 minuter. Sila såsen.
  4. Skär bort kanten på chèvreosten. Mixa osten med såsen medans såsen fortfarande är varm. Lägg upp och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept