Annorlunda knäck

Annorlunda knäck
Foto: TV4

Knäck vill alla godisgrisar ha till jul. Men tänk vad petigt det är att hälla den varma smeten i pyttesmå formar. Kom runt det problemet genom att hälla ut massor av olika sorters nötter på en plåt och häll knäcksmeten över. Receptet är enkelt - två deciliter av allt!

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl sirap
  • 2 dl grädde
  • 2 dl nötter, alla sorter du kan hitta

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med liten kant. Häll ut nötterna på papperet.
  2. Häll socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka tills smeten är tjock, bubblig och ganska mörk. Det tar mellan 25 och 45 minuter, beroende på hur vid din kastrull är. Gör ett knäckprov. Smeten ska bli hård när en droppe hälls i kallt vatten.
  3. Häll smeten över nötterna. Låt stelna i kylskåp. Bryt i mindre bitar eller slå sönder knäckkakan med en hammare. Förvara bitarna i burk med lock i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept