Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa
Foto: Joel Wåreus
4

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar eller 1/2 gul lök
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 2-3 st kycklingfiléer
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong *
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0,5 pkt risnudlar utan vete (125 g)
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 st grön squash
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs den glansig i oljan i en gryta.
  3. Strimla kycklingfiléerna (diska skärbräda och redskap ordentligt efteråt) och låt fräsa med några minuter.
  4. Blanda i ingefära, sambal oelek, vatten, buljong och kokosmjölk.
  5. Låt koka 10–15 minuter.
  6. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  7. Spola dem i kallt vatten och klipp eller skär dem i mindre bitar.
  8. Skär paprika och squash i små fina tärningar.
  9. Blanda ner allt i soppan och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept