Fiskpudding

Fiskpudding
Foto: Joel Wåreus

Den spontana kommentaren från våra provsmakare: ”Vad gott!” Fiskpudding utan laktos • mjölk • soja • vete.

* ”Ren Havre” kan användas i den glutenfria kosten efter samråd med läkare eller dietist.

19 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl rundkornigt risgryn
  • 4 dl vatten
  • 7 dl havredryck *
  • 3 st ägg
  • 1-2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 400–500 g kokt kolja eller sej

Sås

  • 100 g mjölkfritt margarin, skirat
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 2 tsk citronsaft

Till formen

  • mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset tills allt vatten kokat in.
  3. Späd med havredryck och koka under lock ca 30 minuter.
  4. Vispa upp äggen och rör ner.
  5. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Rensa och skär fiskfiléerna i bitar och blanda ner.
  7. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  9. Ät fiskpuddingen med skirat mjölkfritt margarin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept