Örtagårdssås -sauce verte

4

Du behöver

  • 200 g hackad fryst spenat
  • 3 dl gräddfil eller tjock grekisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl fint hackad dill
  • 0,5 dl finskuren gräslök
  • 0,5 tsk salt eller italiensk salladskrydda
  • 2 tsk senap
  • 0,5 tsk torkad smulad dragon
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk mild ljus vinäger
  • nymald vit- eller svartpeppar

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av väl i en sil.
  2. Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar.
  3. Låt såsen dra minst ett par timmar. Servera den i separat skål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept