Thaibollar av lax

Thaibollar av lax
Foto: Ulf Huett
4

Du behöver

  • 250 g filé av lax, sej eller annan fisk
  • 1,5 msk kapris, kan uteslutas
  • 0,5 kruka färsk koriander, kan uteslutas
  • 0.5–1 dl grädde eller crème fraiche
  • 1,5 msk fisksås
  • 2 msk smör

Till panering

  • knäckebrödsmulor, hemrivet bröd eller panko, japanskt ströbröd

Gör så här

  1. Blanda fisk, kapris, koriander, grädde och fisksås snabbt i en mixer. Kör inte blandningen för länge, då blir den seg och trådig. Spara en näve fisk som hackas grovt med kniv.
  2. Vänd sist ner den grovhackade fisken med en slev.
  3. Om man inte gillar kapris eller koriander kan man prova med till exempel dill.
  4. Forma smeten till små bollar.
  5. Rulla dem i ströbröd.
  6. Stek varsamt i cirka 10 minuter. De får inte bli torra!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept