Sjömansbiff

1h 10 min
4
Sjömansbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h 10 min
4

Du behöver

  • 800 g skalad potatis, skivad i centimetertjocka skivor
  • 10 st tunt skurna skivor av innanlår eller fransyska
  • 6 st gula lökar i klyftor
  • 2 msk smör
  • 1 st purjolök
  • 33 cl mörk och god öl
  • 1 msk chili

Tillbehör:

  • 1 dl kapris
  • 1 dl rödbetor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200. Smöra en ugnssäker form.
  2. Bryn köttet i en stekpanna i hälften av smöret. Lägg köttet på en tallrik.
  3. Stek den skivade löken och potatisen gyllene i resten av smöret på medelvärme. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar från kvarn.
  4. Varva potatis, lök och kött i den ugnsfasta formen. Börja och sluta med potatis. Slå i ölen så att det nästan täcker grytans innehåll. Täck formen med folie.
  5. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk hela vägen igenom. Ta bort foliet efter ungefär 30 minuter.
  6. Servera med rödbetor och kapris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept