Midsommarens sillsallad

Midsommarens sillsallad
Foto: Martin Skredsvik

Du behöver

  • 8-10 st färska rödbetor
  • 4 st färskpotatisar, kalla, kokta
  • 1 st stor rödlök
  • 1 st grönt äpple
  • 6 st stora filéer matjessill
  • 0,5 dl kapris
  • 2-3 dl gräddfil
  • Färskriven pepparrot, efter smak
  • salt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten i cirka 20 minuter beroende på storlek.
  2. Häll av vattnet och låt dem svalna.
  3. Skiva rödbetor, potatis, lök, äpple och sill och lägg upp det snyggt om vartannat på ett fat.
  4. Strö över kapris.
  5. Servera med gräddfil smaksatt med färskriven pepparrot och lite salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept