Fisk med smak av Italien

Fisk med smak av Italien
Foto: Jenny Grimsgård

De italienska smakerna av soltorkade tomater och tapenade passar utmärkt till vit fiskfilé. Servera med blomkålsris eller blomkålsmos och en enkel grönsallad.

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor


6 september 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl spenat, hackad och fryst
  • 400 g vit fiskfilé
  • 10 st soltorkade tomater
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 msk tapenade
  • 2 tsk grön pesto
  • 3 dl ost, riven smakrik
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Dillvippa, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg spenaten i botten på en smord ugnsform och lägg fisken ovanpå.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med crème fraîche, tapenade och pesto.
  4. Salta och peppra.
  5. Bred crème fraîche-röran ovanpå fisken och toppa med ost.
  6. Gratinera i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Servera och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept