Fisk med smak av Italien

Fisk med smak av Italien
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Fisk med smak av Italien

Av: Anna Hallén

Från: LCHF för kvinnor

10 ingredienser

ca 30 m

De italienska smakerna av soltorkade tomater och tapenade passar utmärkt till vit fiskfilé. Servera med blomkålsris eller blomkålsmos och en enkel grönsallad.

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor

Ingredienser

  • 2 dl spenat, hackad och fryst
  • 400 g vit fiskfilé
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 msk tapenade
  • 2 tsk grön pesto
  • 3 dl ost, riven smakrik
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • dillvippa, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg spenaten i botten på en smord ugnsform och lägg fisken ovanpå.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med crème fraîche, tapenade och
  4. pesto.
  5. Salta och peppra.
  6. Bred crème fraîche-röran ovanpå fisken och toppa
  7. med ost.
  8. Gratinera i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Servera och njut!