Ångad sparris, manchego, Puro Bellota (pata negra) och sparrissoppa

Ångad sparris, manchego, Puro Bellota (pata negra) och sparrissoppa
Foto: TV4

Sparris är en av vårens bästa primörer.

11 maj 2009
Visa mer

Du behöver

  • 8 st sparrisar
  • 1 bit manchego ost (parmesan går också bra)
  • några skivor Puro Bellota eller pata negra
  • Sparrissoppa
  • 4 dl hönsfond
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • smör

Gör så här

  1. Sparris: Skala och trimma av ändbitarna av sparrisen (spara - används till soppan). Koka sparrisen i 3 minuter och rulla in i en handduk
  2. Bryn den finhackad schalottenlöken i smör i en kastrull. Tillsätt sparristrimmet. Slå på hönsfond. Slå på vinet. Slå på grädden. Kör allt i mixern. Sila, vispa upp och vispa i en klick smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept