Laxfärserad pancettainlindad piggvar

Laxfärserad pancettainlindad piggvar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st piggvarfiléer, eller annan plattfisk
  • 8 skivor pancetta, italienskt sidfläsk
  • 250 g laxfilé, gärna vildlax då den är fetare och rödare i färgen
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde

Sås

  • 2 dl vitt vin
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 2 msk maizena, redning för ljusa såser

Garnering

  • räkor
  • regnbågslaxrom
  • gräslök

Tillbehör

  • sparrispotatis, kokt

Gör så här

  1. Skölj och dela fiskfiléerna på längden.
  2. Lägg lax i en matberedare och finfördela den.
  3. Tillsätt salt, peppar, ägg och späd med grädde.
  4. Kör i matberedaren tills färsen är slät.
  5. Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en traktörpanna och låt koka ett par minuter.
  6. Lägg pancettaskinkan på ett smörpapper.
  7. Lägg fiskfiléerna på pancettaskivorna.
  8. Salta och peppra.
  9. Klicka ut färsen, ca 2 msk på varje filé.
  10. Rulla skink/fiskfiléerna med huvudsidan så stjärtbiten kommer ytterst -”spänn” skinkan och fäst eventuellt med en tandpetare.
  11. Ställ rullarna i traktörpannan.
  12. Sjud fisken i 7-10 min under lock till fisken är vit och genomskinlig.
  13. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
  14. Smaka av såsen med kajennpeppar, Red med maizena redning.
  15. Garnera fiskrullarna med räkor, rom och gräslök, klipp gärna gräslök i såsen eller över.
  16. Servera med kokt sparrispotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept