Fläsk hos farsan och morsan

Fläsk hos farsan och morsan
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Fläsk hos farsan och morsan

10 ingredienser

Så gör som jag! Åk hem till dina föräldrar ikväll. Bara du. Bli elva år ett tag. Och ät fläskkotlett med löksås. Föräldrarna får du hitta själv, men löksåsen med kotlett gör du så här:

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • smör, till stekning

Såsen

  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker
  • persilja

Gör så här

  1. Stek kotletterna i smör och på en lagom skön vämre. Det får ta lite tid. Salt och peppra dem lite. När de är gyllenbruna så skjutsar du in dem i i ugnen på 100 grader.
  2. Nu: Löksås! Mer smör i kotlettpannan, när det bubblar, ner med löken. Stek den lite lagom genomskinlig. Pudra över mjölet och vispa runt. På med mjölk och vispa mycket, no klumps! Smaka av med alla kryddorna, strö över lite persilja. MUMS!