Kokta grönsaker med rökt skinka och bechamelsås

Kokta grönsaker med rökt skinka och bechamelsås
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Jag häver i ett par nävar paremsan i bechamelen också, då blir detta totalt underbart./Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.


14 september 2009
Visa mer

Du behöver

  • tjocka goda skivor rökt skinka
  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 6 st potatisar
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 skvätt grädde (om du har)
  • 2 st rejäla nävar riven parmesan
  • lite muskot
  • salt, svartpeppar och socker

Gör så här

  1. Låt grönsakerna puttra i saltat vatten medan du fixar såsen
  2. Smälter fettet i kastrullen, rör ner mjölet. Och mjölken, pö om pö.
  3. Rör, rör, rör. Smaka av. När den är slät och smakar ljuvligt häller du i osten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept