Agis potatismos

Agis potatismos
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Även om man bara tar lite, lite i sitt potatismos så höjer muskotnöt moset till andra dimensioner. En annan smakhöjare är flingsalt, fy fan vad det är gott, nu finns det med en massa olika smaker. Idag provade jag med citronsmak MUMS!

29 september 2009
Visa mer

Du behöver

  • 16 skalade potatisar i småbitar
  • salt
  • vatten
  • 1 krm färskriven muskot
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 2 tsk socker
  • 2 dl mjölk
  • 1 st rejäl klick smör

Gör så här

  1. Koka potatisarna i det salta vattnet tills de är mjuka och lättmosade. Under tiden kok-vispar du ihop kryddorna och sockret med mjölken och smöret. Häll av vattnet och ta fram din stora fina potatisstöt. Ja, så stöter du på tills potatisen är ganska mosad. I med mjölkblandningen och nu kan du antingen göra som Agi eller som Emma.
  2. The Agi way: ta av dig tröjan, ta fram en visp och vispa ihärdigt i minst 5 minuter tills moset är segt och lent. The Emma way: Behåll tröjan på, ta fram elvispen och vispa tills moset är segt och lent. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept