Saltbakad potatis med grillad fläskkarré

Saltbakad potatis med grillad fläskkarré
Foto: Björn Tesch

Saltbakad potatis med grillad fläskkarré från Roslagskött, persiljesmör, vitlökssås och tomatsalsa. En festlig rätt med potatis att bjuda vänner på.

13 september 2010
Visa mer

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • grovsalt
  • 600 g fläskkarré
  • salt och peppar
  • 100 g smör
  • 1 knippe persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor, finrivna
  • salt och svartpeppar
  • 4 st röda tomater
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 knippe koriander, grovhackad
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Täck potatisen med grovsalt, baka i ugn på 200 grader tills den är klar, cirka 20 min.
  2. Krydda och bryn fläskkarrén och baka på 90 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Skiva upp och grilla.
  3. Hacka persilja och mixa med vitlök och smör. Smaka av med salt.
  4. Smaka av creme fraichen med salt, peppar och vitlök.
  5. Hacka allt till tomatsalsan, smaka av med salt, peppar och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept