Beer can chicken

Beer can chicken
Foto: TV4
Från Mitt kök

Andreas Mathiassons, vinnare av förra årets Grillmästarna, recept på Beer can chicken. Fylld med massor av vitlökssmör grillas kycklingen på en ölburk.

8 juli 2014
Visa mer
2 h
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kyckling (ca 1-1,5 kg)
  • 1 ölburk, 33cl
  • 4 förkokta majskolvar

Rub (räcker flera ggr)

  • 1 dl paprikapulver
  • 0,5 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk senapspulver
  • chilipulver efter smak

Vitlökssmör

  • 250 g smör
  • 1 vitlök (riven)
  • salt

Salsa fresco

  • 4 mogna tomater, urkärnade och finhackade
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 jalapeno, finhackad
  • 0,5 lime, saften
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader).
  2. Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där. Ca 1 msk i varje bröst. Gör samma sak med låren.
  3. Öppna ölburken och häll av hälften. Öppna sedan hela toppen på burken med en konservöppnare.
  4. Stötta försiktigt din rub jämt över hela kycklingen, montera sedan kycklingen över ölburken och ställ in i grillen. Vänta ca 90 minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till salsan och ställ i kylen. Smaka sedan av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept