Skaldjursspaghetti

Skaldjursspaghetti
Foto: Ps matsal

Skaldjursspaghetti med kantarell och tomatbuljong.

1 oktober 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g spagetti, torkad
  • 1 st gul lök
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1 st spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 st tomater
  • 2 msk kantarellfond
  • 1 dl hackad persilja
  • 200 g äkor eller köttet från en hummer skuret i mindre bitar
  • 2 msk hackad färsk dragon (1 tsk torkad)
  • Salt

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten till spagettin.
  2. Gör under tiden pastasåsen.
  3. Förväll tomaterna och kyl snabbt. Dra av skalet och skär tomaterna i tärningar.
  4. Finhacka lök, vitlök och spansk peppar, fräs i olivolja.
  5. Tillsätt de hackade tomaterna och kantarellfonden.
  6. Koka i 5 minuter på medelvärme. Smaka av såsen med salt.
  7. Hacka dragon och persilja, blanda ner i såsen tillsammans med skaldjuren.
  8. Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
  9. Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
  10. Blanda pastan med skaldjuren och tomat- och kantarellbuljongen.
  11. Ringla över lite olivolja och servera direkt tillsammans med nybakt surdegsbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept