Äggtoddy med konjak och hasselnötscreme

10 min
4
Äggtoddy med konjak och hasselnötscreme
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

En riktigt värmande klassiker. Lent och gott efter promenaden!

27 juni 2011
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 16 cl mandarinkonjak
  • 2 msk råsocker
  • 6 st äggulor
  • 1 påse hasselnötscrème
  • 2 dl hett vatten
  • 1 st myntakvist
  • 4 st höga glas

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och hälften av spriten kraftigt på svag värme i en panna med höga kanter eller i en rund kastrull, gärna koppar. Det skall bli riktigt fluffigt.
  2. Slå andra hälften av spriten i glasen direkt och fyll på med äggskummet.
  3. Slå i det heta vattnet och toppa med hasselnötscrèmen. Avsluta med att strimla lite färsk mynta på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept