Gulaschsoppa

Gulaschsoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Bjud soppan rykande het som i Ungern och servera den gärna med en klick gräddfil.

Gulasch är Ungerns nationalrätt.

13 oktober 2011
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Soppa

  • 200 g fransyska, fint tärnad
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 3 st tärnade potatisar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st morot, tärnad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • 0,5 dl paprikapulver
  • 0,5 st citron, rivet skal och saft
  • 2 st nejlikor
  • 1 l buljong (tärningar+vatten)
  • smör eller olja till stekning

Saltbakad vitlök

  • 2 st hela vitlökar
  • 2 dl grovt salt

Till servering

  • gräddfil, ev
  • bröd

Gör så här

  1. Soppa
    Tärna grönsakerna och lägg dem i en skål.
  2. Tärna köttet och fräs det i en stekpanna med smör eller olja.
  3. Tillsätt de tärnade grönsakerna tomatpuré, mjöl, kryddor och citron. Fräs en stund och häll sen i buljong.
  4. Låt soppan sjuda under lock tills köttet är riktigt mört, cirka 2 timmar.
  5. Saltbakad vitlök
    Sätt ugnen på 200 grader efter ungefär halva tiden.
  6. Ställ in de hela vitlökarna på en saltbädd av grovsaltet och baka dem i cirka 25 minuter. Det blir allra godast med färsk vitlök men torkad och sent skördad går också bra.
  7. Servera soppan med den ugnsbakade vitlöken, ett gott bröd och eventuellt en klick gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept