Renkotletter med lingonpotatis

4

Du behöver

  • 16 st kotletter av renkalv
  • smör
  • salt, peppar, timjan
  • 2 st hackade schalottenlökar
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 1 st litet huvud savoykål
  • 3 dl grädde
  • 5 cl konjak
  • salt, peppar
  • 1 dl färska el, frysta lingon
  • 300 g kokta potatisar
  • 2 st äggulor
  • 100 g kryddost (kummin)
  • salt, peppar, muskot
  • smör

Gör så här

  1. Stycka kotletter och skrapa benen noga. Stek i smör och krydda med salt, peppar och timjan.
  2. Sås: Förväll savoykålen snabbt i små fyrkantiga bitar. Fräs sedan lök och kål i smör, slå i grädde och konjak och koka ihop. Smaksätt med smulad svamp. Krydda.
  3. Lingonpotatis: Pressa potatisen och blanda med äggulor och kryddor. Blanda försiktigt i lingon och gör sedan små puckar med ost i mitten. Stek potatisen i smör och värm i ugn.
  4. Lägg kotletterna på kålgrädden och potatispuckarna runt om. Ät och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept