Gryta på renskav

30 min
4
Gryta på renskav
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Renskav är lätt att laga och är ett bra och nyttigt alternativ till middag. God gryta med kantareller och svartvinbärsgelé.

5 juli 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 500 g renskav
  • 1 st gul lök
  • 1,5 dl kantareller
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Bryn renskaven. Tillsätt löken och kantarellerna.
  2. Pudra med mjöl och häll i grädde och mjölk. Koka i 15-20 minuter.
  3. Krydda med salt och peppar och smaka av med gelé.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept