Ananasfromage

Ananasfromage
Foto: TV4

Ananasskivor ligger i en sockerlag. Krossad ananas vilar i sin egen juice. Den ger den friskaste smaken. Använder du den får du satsa på kiwi till garnering.

19 mars 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 burk ananas, i skivor ca 850 g eller 1 burk krossad ananas ca 400 g
  • 8 blad gelatin
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st kiwifrukter

Gör så här

  1. Slå av spadet från ananasen och spar det. Tag undan 3 ringar ananas för dekoration och hacka resten eller kör i mixer.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten 5 minuter och smält på lägsta värmen i en tjockbottnad kastrull.
  3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ned den mosade ananasen och spadet samt gelatinet i en fin stråle.
  4. Vänd sist ned den hårt vispade grädden och därefter de hårt vispade äggvitorna.
  5. Pensla en rund form med ett tunt skikt matolja och slå i fromagen. Ställ den kallt att stelna, minst 3-4 timmar.
  6. Doppa hastigt formens undersida i hett vatten och vänd upp fromagen på serveringsfat. Garnera med ananasskivor och kiwi.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept