Ananas med toscasmet

Ananas med toscasmet
Foto: TV4

En härlig vinterefterrätt som passar både barn och vuxna. Förbered frukt och toscasmet i förväg och gratinera vid servering. Både glass och vispad grädde passar till denna enkla, men ack så goda efterrätt!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st små ananas

Täcke:

  • 2 påsar mandelflis
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ingredienserna till täcket i en kastrull. Sjud till smöret smält.
  3. Dela ananasen på längden och snitta fruktköttet i bitar.
  4. Lägg i form och fördela smeten över. Sätt in mitt i ugnen 10-15 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept