Amerikansk ostkaka

Amerikansk ostkaka
Foto: TV4

Ett verkligt gott arv från USA! Servera den med färska frukter eller bär eller till en kompott eller en klick sylt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 18 st grahamskex (digestive)
  • 8 msk margarin, smält
  • 0,75 dl strösocker
  • en doft malen muskot
  • Fyllning:
  • 1,5 paket Philadelphiaost, 227 g vardera
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • saft av 1/2 citron
  • en doft malen muskot
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°-185°. Ta fram en låg pajform. Smula 16 st kex fint i mixer, eller stöt dem fint i en mortel.
  2. Blanda smulorna med det smälta fettet, sockret och muskoten och tryck ut blandningen i botten av formen. Grädda pajbottnen ca 5 min i ugnen. Vispa osten mjuk med elvispen 3-5 min.
  3. Vispa sedan ner ägg, socker, citronsaft och lite muskot. Slå fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 25 min eller tills kakan får en lätt guldgul yta.
  4. Ta ut formen och bred över gräddfilen. Smula de två sista kexen över och grädda ytterligare 10-15 min.
  5. Kyl kakan innan den serveras, så att den blir stel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept