Allt-i-ett-kycklinggryta

Allt-i-ett-kycklinggryta
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Allt-i-ett-kycklinggryta

13 ingredienser

75 m

Ljuvlig kycklinggryta med mustiga snälla smaker, går snabbt att svänga ihop och sen klarar den sig själv på spisen. Dessutom är grytan både gluten och mjölkfri. /Jessica

Tips! Vitlöksbröd och ett glas äppelmust är jättegott till grytan!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 msk olivolja
  • 5 klyftor vitlök
  • ca 120 g bacon
  • 800 g kycklingklubba (av så bra kvalité du hittar)
  • 2 morötter
  • 800 g potatis, (fast eller mjölig)
  • 1 äpple
  • 1 purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Lägg olivolja i en stor gryta och sätt på medelvärme.
  2. Skala och skiva vitlöken. Klipp ner baconen i grytan och låt den börja svettas ihop med kycklingklubborna och vitlöken.
  3. Skala morötter, potatis, äpple och tvätta purjolöken.
  4. Skiva morötterna, kvarta potatisen, skär äpplet i kuber och strimla purjolöken. Lägg allt i grytan ihop med vin, buljong, lagerblad och salt. Lägg på ett lock och låt puttra 1 timme.
  5. Plocka upp kycklingklubborna och rensa dom. Lägg tillbaka köttet i grytan.
  6. Servera i djupa skålar och toppa persilja.