Allt-i-ett-gryta med kål och korv

Allt-i-ett-gryta med kål och korv
Foto: TV4

Kålrot och vitkål är som bäst i slutet av sommaren och hela hösten. Passa på att laga en härlig allt i ett gryta av dessa båda. Komplettera med kryddstark korv.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 kålrot
  • 4 heta korvar
  • 3 dl parboiled ris
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • olja att fräsa i
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 vitkålshuvud

Gör så här

  1. Skala kålroten och skär den i grova bitar. Fräs riset i olja. Häll på buljongen och lägg i tomatpurén. Lägg ner kålrotsbitarna och krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme tills riset är färdigt och kålroten är mjuk rakt igenom.
  2. Skär vitkålen i grova strimlor. Stek korven. Lägg vitkålen och korven i grytan och låt alltsammans bli genomvarmt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept