Du behöver

  • 500 gram skalade räkor
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 msk sherry
  • 6 dl fiskfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 gr osaltat smör
  • Räkfond:
  • 1 st fiskben med huvud utan gälar
  • räkskal
  • 1 st citron
  • 1 st lök
  • 1 st purjolök
  • pepparkorn
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 liter vatten

Gör så här

  1. Finhacka löken och fräs den försiktigt med lite smör, häll i all vätska utom vinet och låt sjuda försiktigt i 25 minuter.
  2. Kör resten av smöret och nästan alla räkorna (utom 20) st i matberedare och klicka sedan tillsammans med små mängder vin i soppan under uppvispning de sista fem minuterna av koket. Smaka av med salt och vitpeppar. Garnera med resten av räkorna och ev. dillkvist.
  3. Räkfond:
  4. Lägg alltihopa i en kastrull och häll på 1 liter vatten.
  5. Låt koka ock skumma av i c.a 20 minuter.
  6. Sila och reducera ned ytterligare tills hälften återstår.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept