Papoutsaki

Papoutsaki
Foto: TV4

Papoutsaki – fylld auberginsko med tomat och fetaost.

Dryck: Domini Veneti Amarone 2006.

8 april 2010
4

Du behöver

  • 2 st små auberginer
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 1 dl olivolja
  • 150 g fårost, riven
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 2 st tomater
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Serveras med

  • balsamicovinäger
  • Ett gott bröd

Gör så här

  1. Dela auberginerna på längden, stick hål i skalet underifrån så att de grillas ordentligt.
  2. Grilla tills de blir bruna i 8–10 minuter eller gratinera i ugn på 175 grader i 15 minuter.
  3. Gröp ur auberginerna litegrann och blanda fårosten med den krossade vitlöken, löken och fyll auberginerna.
  4. Salta milt eftersom fårosten redan är salt i sig själv.
  5. Låt stå ytterligare ett par minuter i ugnen tills osten smälter lite och får färg.
  6. Servera med tärnad tomat och hackad persilja som vattnas med balsamicovinäger och ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept