Babi goreng rumah kuning

1h 30 min
6
Babi goreng rumah kuning
Foto: TV4

Babi goreng rumah kuning. Gårdsfilé med stekt basmatiris, indonesisk satésås, tzatziki, serundeng, pisang goreng och krupuk udang.

Tillbehören hittar du här

Tzatziki, serundeng, pisang goreng och krupuk udang

.

Dryckestips
Öl: Singha Original Thai
Snaps: Vodka - Russian Standard Platinum

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 oktober 2010
Visa mer
1h 30 min
6

Du behöver

Ris

  • 5 dl basmatiris
  • 7,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt, ca
  • 4 st ägg
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 st purjolök
  • olja
  • smör
  • 2 st chilifrukter

Kött

  • 1200-1400 g fläskfilé
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • smör

Gör så här

  1. Ris
    Koka upp ris, vatten och salt hastig på hög värme och låt det sen stå på lägsta värme i ca 20-30 minuter.
  2. Rör om riset och ställ åt sidan så det kan svalna.
  3. Stek 4 ägg i en stekpanna.
  4. Krydda med salt och peppar och rör om konstant tills du får en torr äggröra.
  5. Rensa purjolöken under kallt vatten och skär upp i smala remsor.
  6. Stek med lite olja och smör i ca 2 minuter, tills purjolöken blir mjuk.
  7. Skär upp 2 röda chilifrukter och stek med lite olja 1-2 minuter.
  8. Häll lite olivolja i en wok, blanda i riset, äggröra, purjolöken och chili och värm på mellanvärme.
  9. Gårdsfilé
    Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Putsa köttet.
  11. Skär i två halvor.
  12. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna på hög värme.
  13. Lägg i köttet med stektermometer tills den visar 66-68 grader.
  14. Skär köttet i ca 1 cm breda skivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept