Äggmacka deluxe

Äggmacka deluxe

8 ingredienser

20 min

Mackan som är en hel måltid. I botten ett lager smakrik Lönneberga Bredbart pålägg Ramslök med kyckling, på det en rejäl hög stekt lök, skinka och ett stekt ägg.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga bredbar ramslök produkt

Lönneberga tipsar!

Bredbart pålägg med smak av ramslök och med kyckling från svenska gårdar, 18% kikärtor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Bredbart pålägg Ramslök med kyckling (125 g)
  • 1 förp Lönneberga Basturökt skinka (120 g)
  • 4 vitt surdegsbröd (stora skivor)
  • 1-2 gula lökar
  • 4 ägg
  • olivolja
  • salt

Till servering

  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

Lök:

  1. Skala och skiva löken. Stek i olivolja ett par minuter till fin brynt färg. Har du möjlighet låter du löken steka på låg värme medan du fixar allt annat för extra god smak. Smaka av med salt.

Ägg:

  1. Stek äggen ”sunny side up”.

Brödet:

  1. Stek brödskivorna krispiga i mycket olivolja, ett par minuter på varje sida.

Servering:

  1. Bred ett rejält lager Lönneberga bredbart pålägg Ramslök med kyckling på de nyrostade brödskivorna. Lägg på 1-2 skivor skinka och den brynta löken.
  2. Avsluta med ett ägg och strö över persilja. Servera direkt!
TIPS!
Fler tips!
Skinkmacka deluxe Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer