Ägghalvor med gubbröra

POPULÄRT
koket.se
Ägghalvor med gubbröra
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Ägghalvor med gubbröra

7 ingredienser

20 min

Förnya påskens och julens ägghalvor och fyll dem med Stefans goda gubbröra. Röran görs på gulan från de kokta äggen, tärnad kokt potatis, ansjovis, dill och hovmästarsås.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg, kokta 8 minuter
  • 1 potatis, skalad, kokt och fint tärnad
  • 8 ansjovisfiléer, finhackade
  • 5 msk hovmästarsås
  • färsk dill, grovhackad (fryst funkar fint)
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala och dela äggen. Ta ut äggulorna med en tesked och smula ner den i en bunke med fingrarna.
  2. Blanda fint hackad ansjovis, tärnad potatis och hälften av den smulade äggulan med hovmästarsås.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg generöst med fyllning i äggen, det ska digna!
  5. Garnera med extra smulad äggula och dill.

Här hittar du Stefans recept på Janssons frestelse som han bjuder till ägghalvorna.