24-timmarssallad

24-timmarssallad
Foto: TV4

En perfekt sallad att förbereda i god tid eller att ta med sig ut på picknick. Välj en smakrik ost, t.ex. emmenthaler.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 stort huvud isbergssallad
  • 6 hårdkokta ägg, skivade
  • salt
  • ca 500 g frysta gröna ärter
  • 300 g bacon, strimlat
  • 200 g ost, grovriven
  • 1 flaska majonnäsdressing
  • 1 grön paprika, tärnad
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Strimla salladen. Lägg hälften av salladen i en stor skål. Täck med äggskivor och ställ gärna några runt kanten. Salta lätt. Täck med ärter och resten av salladen.
  2. Stek baconet och låt det rinna av. Strö bacon och ost över salladen. Slå på ca hälften av dressingen och spar resten till serveringen. Strö hackad paprika överst och dofta lite paprikapulver på.
  3. Täck skålen med folie och ställ i den kylen några timmar eller till nästa dag.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept