Zucchinipasta med citron och vitlök

1 röst
20 m
4
Zucchinipasta med citron och vitlök
Foto: Aito

Miljövänligt tips!
Använd Aito havrebaserade cuisine!

Aito cuisine till promoruta - vit bakgrund

Överraska någon du tycker om med en krämig zucchinipasta av Aito Oat Cuisine. Toppa med nyriven parmesan.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g pasta (glutenfri)
  • 500 g zucchini
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron, både saften och skalet
  • 1 msk soja
  • 250 ml Aito Oat Cuisine
  • ca 1 krm salt
  • ca 1 krm vitpeppar
  • 0,5 kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skölj zucchinin och hyvla den till tunna strimlor på längden med en osthyvel/mandolin/kniv. Zucchinin kan delas i två delar så att strimlorna blir något kortare.
  2. Skala och hacka löken. Vänd ned löken och pressa i vitölken i olivolja i stekpannan och tillsätt zucchinin. Stek i någon minut så att zucchinin blir mjuk och lite glansig.
  3. Rör i citronsaft, citronskal och soja. Tillsätt Aito Oat Cuisine. Smaksätt med salt och vitpeppar. Låt det sjuda i någon minut.
  4. Häll av pastavattnet när pastan är färdigkokt och lägg den i en serveringsskål.
  5. Blanda ned såsen i pastan och blanda. Riv mycket parmesan eller vegankost över pastan och toppa med timjan.
29 april 2020