Zucchinifritters med krämig fetaoströra

Zucchinifritters med krämig fetaoströra
Foto: Eva Hildén

Zucchinifritters med krämig fetaoströra

17 ingredienser

30 m

Kikärtsmjöl gör att frittersen håller sig frasiga längre, jämfört med om du skulle använda ströbröd. Dill i kombination med fetaost är en grekisk specialitet, som knappast blir sämre av en rejäl klick Grey Poupon old style mustard.

Tips! Ringla gärna över Kikkoman Ponzu Lemon på grönsalladen och servera med TABASCO® Grön pepparsås – den har en helt annan karaktär när den inte har varit tillagad. Prova får du se!

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g zucchini
  • 150 g kålrot
  • 3 ägg
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 75 g fetaost, smulad
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 65 g salladsmix
  • olivolja (till stekning)
  • salt
  • peppar

Fetaostkräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk Grey Poupon old style mustard
  • 1 tsk five spice
  • 75 g fetaost, smulad
  • 1 msk färsk dill, finskuren

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt och krama ut vätskan. Skala och grovriv kålroten.
  2. Vispa ihop ägg, kikärtsmjöl, bakpulver och TABASCO® Grön pepparsås i en bunke. Blanda i zucchini, kålrot, fetaost och vitlök. Rör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek plättar i omgångar i rikligt med olivolja i en stekpanna, tills de har fått fin färg och och har fått en krispig yta, men ett mjukt inre.

Fetaostkräm

  1. Blanda ihop crème fraiche, senap, five spice, fetaost och dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera zucchinifrittersen med fetaostkrämen och salladen.