Zucchinibiffar med örter och vitlök

Zucchinibiffar med örter och västerbottensost
Foto: Valio

Zucchinibiffar med örter och vitlök

9 ingredienser

30 m

Det här receptet på zucchinibiffar passar utmärkt som vegetarisk vardagsmiddag -  snabbt och lätt att laga, och går hem hos både barnen och laktoskänsliga magar. Dessutom går det att variera tillbehören i oändlighet!

Valio zucchinibiffar produkt

Valio Eila laktosfri Crème Fraiche och Oddlygood Veggie grated.

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk Valio Eila® laktosfri Crème Fraiche 18%
  • 0,5 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk fryst persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl Valio Oddlygood Veggie grated

Gör så här

  1. Riv zucchinin i ett durkslag och salta. Låt stå en stund och krama sedan ur vätskan.
  2. Vispa ihop ägg och laktosfri crème fraiche i en bunke.
  3. Strimla purjolök och persilja och blanda i smeten tillsammans med de övriga ingredienserna.
  4. Justera konsistensen genom att öka mängden ströbröd eller crème fraiche, beroende på om den är för lös eller torr. Det ska gå att forma platta biffar av smeten.
  5. Smaka av med salt och peppar och stek biffarna i olivolja i några minuter på varje sida.
  6. Servera zucchinibiffarna genast, gärna tillsammans med en stor sallad och en fräsch laktosfri tzatziki- eller varför inte en härlig paprikasalsa?