I samarbete med Valio

Zucchinibiffar med örter och vitlök

0 röster
30 m
4
Zucchinibiffar med örter och västerbottensost
Foto: Valio

Valio Eila laktosfri Crème Fraiche och Oddlygood Veggie grated.

Valio zucchinibiffar produkt

Det här receptet på zucchinibiffar passar utmärkt som vegetarisk vardagsmiddag -  snabbt och lätt att laga, och går hem hos både barnen och laktoskänsliga magar. Dessutom går det att variera tillbehören i oändlighet!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk Valio Eila® laktosfri Crème Fraiche 18%
  • 0,5 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk fryst persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl Valio Oddlygood Veggie grated
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv zucchinin i ett durkslag och salta. Låt stå en stund och krama sedan ur vätskan.
  2. Vispa ihop ägg och laktosfri crème fraiche i en bunke.
  3. Strimla purjolök och persilja och blanda i smeten tillsammans med de övriga ingredienserna.
  4. Justera konsistensen genom att öka mängden ströbröd eller crème fraiche, beroende på om den är för lös eller torr. Det ska gå att forma platta biffar av smeten.
  5. Smaka av med salt och peppar och stek biffarna i olivolja i några minuter på varje sida.
  6. Servera zucchinibiffarna genast, gärna tillsammans med en stor sallad och en fräsch laktosfri tzatziki- eller varför inte en härlig paprikasalsa?
3 oktober 2019

Laddar fler recept...