Zucchini- och tomatpasta med ricottakräm

30 m
4
Spela video Zucchini- och tomatpasta med ricottakrämNY
Foto: Cecilia Möller
30 m
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle
  • 2 zucchini
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk basilika, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • parmesanost, färskriven
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj, ansa och skär zucchinin på längden i långa skivor med hjälp av en osthyvel. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, salta och låt skivorna rinna av i ca 10 minuter.
  2. Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna.
  3. Låt ricottan rinna av och blanda den sedan med citronskal, basilika, salt och peppar.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i zucchini och vitlök och fräs dem på god värme tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga. Lägg över på ett fat.
  5. Hetta upp rikligt med olivolja, i samma stekpanna. Lägg i tomater och fräs dem tills de mjuknat, salta och peppra. Blanda sedan i zucchinin.
  6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag (spara några skedar av vattnet för att ev. späda såsen) och häll sedan tillbaka den varma pastan i kastrullen.
  7. Blanda pastan med tomatsåsen, späd med lite pastavatten om det behövs.Vänd sist ner zucchinin. Servera pastan toppad med ricottakräm, strö över parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksredskap från kända varumärken

Köksredskap från kända varumärken Se fler

Fler goda recept