Zucchini- och quinoasallad

Zucchini- och quinoasallad
Foto: TV4

Zucchini- och quinoasallad

Av: Vanessa - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

35 m

Fräsch förrätt med quinoa, zucchini, valnötter och parmesan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1,25 dl quinoa
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 450 g zucchini
  • 2 tsk parmesanost, riven
  • 0,7 dl parmesanost, hyvlad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 2 msk citron, saft
  • 1 msk sherryvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 1,25 dl persilja
  • 1,25 dl valnötter, rostade
  • 0,75 dl färsk basilika

Gör så här

  1. Koka quinoan lite mer än al dente enligt förpackningen, med salt. Häll av vattnet och häll quinoan i en het kastrull. Täck och ställ åt sidan i 15 minuter, ta sedan av locket och fluffa upp den med en gaffel. Låt kallna.
  2. Skär squashen i ca 3 mm tjocka skivor, några på längden och några på tvären. Lägg squashen i en stor skål, salta med 2 tsk salt och blanda. Ställ åt sidan i ca 15 minuter, skölj noggrant och låt rinna av. Torka på pappersservett.
  3. Vispa riven parmesanost, citronskal, citronsaft och vinäger i en skål. Vispa sedan i oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Blanda squash, quinoa, persilja, valnötter och basilika i en skål. Häll över dressingen och blanda. Garnera med den hyvlade parmesanosten.