Zucchini- och auberginelasagne

Zucchini- och auberginelasagne
Foto: Aito

Zucchini- och auberginelasagne

3

13 ingredienser

45 m

Zucchini- och auberginelasagne med Aito Oat Cuisine med smak av ost kommer snabbt bli en ny favorit för hela familjen.

läs mer
aito_cheese

Miljövänligt tips!

Använd Aito Oat Cuisine med smak av ost.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk olivolja (till stekning)
  • 2 förp Aito Oat Cuisine med smak av ost [500 ml]
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • svartpeppar, nymald
  • 1 dl sötmandel (till såsen)
  • 1 dl sötmandel (till topping)
  • 150 g vegansk ost
  • salt
  • 65 g rucolasallad (till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluftseffekt.
  2. Skiva aubergine och lägg på en plåt med hushållspapper och strö över lite salt så skivorna vattnas ur. Skiva zucchinin.
  3. Tärna paprika och stek i olivolja med vitlök i cirka 3-4 minuter tills paprikan är mjuk.
  4. Mixa Aito Oat Cuisine med smak av ost, soltorkade tomater, 1 dl mandel, salt och nymald svartpeppar till en sås. Rör ner paprikan.
  5. Torka av överflödig vätska från auberginen.
  6. Grovhacka 1 dl mandel till topping.
  7. Lägg lite av såsen i botten på en ugnsfast form, ca 20x30 centimeter. Fördela zucchini och aubergine i ett jämt lager ovanpå och häll på ett nytt lager sås. Varva zucchini, auberginen och sås tills grönsakerna är slut. Tänk på att avsluta med sås på toppen.
  8. Strö över hackad mandel och riven vegansk ost.
  9. Gratinera i cirka 25 minuter tills lasagnen fått fin färg osten smält.
  10. Servera med ruccola.
TIPS!
läs mer
Pasta med krämig ostsås, päron och valnötter

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer